TERMOTRE

Termotre - det er varmebehandlettre som har gjennomgått en spesiell varme behandlingsprosess og etter behandlingen mottatt en rekke nye egenskaper. Kan brukes som terrassebord, kledning og innvendige gulv.

Varmebehandling involverer oppvarming tremateriale til en temperatur på 180-220 ° C, mens på samme tid å beskytte den med damp. Dampen beskytter treverket, men det påvirker også de kjemiske endringene som finner sted i tre. Behandlingen innebærer å bruke bare varme og damp. Termisk modifisert trevirke er et miljøvennlig og fullt resirkulerbart produkt, produksjon av som ikke inkluderer noen skadelige kjemikalier.

Varmebehandling har en innvirkning på flere vedegenskaper skiftende dem permanent. De dimensjonal stabilitet, forfall motstand og termisk isolasjon egenskaper av termisk modifisert tre er bedre enn de av ubehandlet tre. I tillegg er tre farget hele inn i en vakker brunfarge. Varmebehandling kan med hell brukes til flere typer tre. Det er imidlertid spesielt godt egnet for furu og gran. Termisk kan kastes modifisert tre ved forbrenning.

Termisk modifisert tre er nesten alltid bra til overflaten godbit. Imidlertid må dette gjøres i henhold til den tiltenkte bruk. Egnede behandlingsmidler for utendørs bruk er, for eksempel, oljer, treimpregneringsmidler eller ulike malinger. Lakk eller voks kan brukes i interiør lokaler. De gir også beskyttelse mot smuss og UV-stråling. Ubehandlet termisk modifisert trevirke blir lysere og grå på grunn av UV-stråling fra sola.

Farge bytte av termisk modifiserte trevirket er påvirket av behandlingstemperatur og varighet. Jo høyere temperatur, jo mørkere farge. Den fargeendring er først og fremst resultatet av nedbrytningen av lignin.

Varmebehandling farger på tre hele. Den endelige fargetone er et resultat av den kombinerte effekten av behandlingen grad og overflatebehandling middel.

For å holde farge og beskytte overflaten, må veden være beskyttet mot UV-stråling fra sollys. Uten overflatebehandling UV-stråling vil gjøre termisk modifisert trevirke lettere og grå på samme måte som en hvilken som helst treråmaterialet.

Med bartre, er jevnheten av fargen påvirket av normale variasjoner på grunn av densitet, og hvis det er fjær eller sommer tre.

PEFC sertifikat godkjenner treets opprinnelse
Opprinnelsesbeviset av tre sertifikat, PEFC, garanterer miljøvennlighet treråvaren for hele produksjonen og leveransekjede. PEFC-sertifisering er basert på kontroll av en ekstern, uavhengig tredjepart. Sertifikatet som skogsertifisering gitt til oss for bærekraftig skogforvaltning er basert på tre ting:
  1. Publisert krav til skogforvaltning
  2. Krav knyttet til reisen av sertifisert trevirke råmaterialet til treprodukter
  3. Kontroll av oppfyllelse av de krav og stempel festet til tre produkt

Den Thermo varemerke hjelper deg med å identifisere en spesialist i varmebehandling
Den Thermowood® varemerke hjelper deg med å identifisere tre produkter produsert med en metode utviklet i Finland. På grunn av deres forbedrede desintegrasjons-resistente egenskaper er produktene godt egnet for anvendelse i gjenstander som er utsatt for værforhold. Bruk i interiør er støttet av den vakre, hard-stil utseende og dimensjonsstabilitet av produktet.

Den KOMO sertifikatet garanterer kvalitet og holdbarhet på våre produkter.